D-Pupillen, D4, 7e klasse 05

3 maart 2012 9:45

Scheidsrechter

K. van Overdam

Na het teleurstellende gelijkspel in Oudewater tegen UNIO D4, mocht Schoonhoven D4 zich de week erna gelijk al weer proberen te revancheren.

Gebrand op een overwinning, begon D4 voortvarend. D4 was verreweg het meest in balbezit en probeerde via de flanken het vijandelijke doel te bereiken.

Maar veel verder dan de flanken kwam de bal aanvankelijk niet. Een enkele keer wisten de buitenspelers Imad aan te spelen, maar deze zat goed in de tang bij de centrale verdedigers van de “Geelbuiken”.

Via corners kwam het wel eens tot gevaarlijke situaties, maar het doel van UNIO bleef leeg. Na zo’n 20 minuten voetballen wist Lars met een bekeken afstandsschot (zeker wel 20-25 meter) de doelman te verschalken (1-0).

Dat smaakte naar meer. Maar verder dan een reuzenkans voor Aron, via een ouderwetse scrimmage voor het doel van UNIO, kwam het tot de rust niet. UNIO kon daar bitterweinig tegenover stellen. Voor de thee hoefde Maks maar één keer in aktie te komen.

Na rust veranderde het spelbeeld nauwelijks. Het aantal doelkansen steeg. Met name Imad, Hidde en Soufian hadden diverse mogelijkheden om de stand te verdubbelen, maar misten in de afronding. Gelukkig voor D4 wist Imad  de beslissing te forceren door via een solo de doelman te passeren en bijna vanaf de achterlijn de bal tussen de palen te schieten. De strijd was daarna wel zo’n beetje beslist. Uit een aantal hoekschoppen van Lars ontstonden nog gevaarlijke situaties, die leverden niets op.

Zo’n 7 minuten voor tijd werd Soufian onderuit gehaald binnen de 16; Penalty! Rechtsback Patriek, die als één van de weinigen binnen D4 nog “droog” stond, mocht de strafschop nemen en schoot de bal onberispelijk boven de doelman in het dak van het doel. Dat UNIO in de slotminuten nog de eer redde, door knulligheden in de blauw-witte verdediging, was puur voor de statistiek.

Al met al weer een verdiende overwinning voor D4; Volgende week naar CVC Reeuwijk, de nummer 3 in de ranglijst.