C-Junioren, C1, 2e klasse 03

17 maart 2012 12:00

Scheidsrechter

E.Reints

Deze zaterdag was het Alphen C1 dat bezocht werd door vvSchoonhoven C1. De thuiswedstrijd eindigde in het voordeel voor Schoonhoven met 4-0.

Onderweg zagen we de auto van “Roger Hamilton” opeens uitwijken naar een parkeerplaats. Remco bleek misselijk te zijn geworden… Hij begon daarom waarschijnlijk, om een beetje bij te komen, als wissel, samen met Robbin en Tom.

Voor de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van een bestuurslid van avvAlphen, een mooie gebaar.

Wat ons opviel tijdens deze stilte was dat de keeper van Alphen moeilijk te onderscheiden was van de andere spelers van het team, terwijl de KNVB toch voorschrijft dat: “de doelverdedigers kleding moeten dragen die hen onderscheidt van de andere spelers, de scheidsrechter en de assistent-scheidsrechters”.
Verder vielen ons de sokken van Jorn op die niet echt vvSchoonhoven blauw waren, maar daar was vast een goede reden voor.

Zeven minuten nadat scheidsrechter Reints had gefloten voor de aftrap van de wedstrijd kreeg Schoonhoven een vrije trap, terwijl het eigenlijk een voordeel momentje was. Jelle nam plaats achter de bal en krulde hem er mooi in en was het 0-1.

Echter 8 minuten later maakte Alphen de gelijkmaker. In de 20ste minuut kwam Alphen op voorsprong door een afstandschot.
Het team van Alphen was erg lichamelijk bezig en de nummer 3 van hen, die op een heftige manier Amine neerhaalde, werd gelijk gewisseld door de trainer en hij is er ook niet meer in gekomen. De vrije trap voor Schoonhoven die daarop volgde eindigde in handen van de keeper.
Achterin had Schoonhoven genoeg te doen en werd er hard gewerkt. Voorin was het Shahram die vanaf ongeveer 35 meter over de keeper heen schoot en zo de stand weer gelijk maakte. Echter 3 minuten later kreeg Alphen een, onterechte, vrije trap, die gelijk op doel werd geschoten en door de handen van Jaysey het doel in ging.
Nadat Shahram een kans kreeg en de bal net over het Alphense doel schoot kwam, de van de buitenlucht weer herstelde, Remco erin en ging Amine eruit. Kort daarna was het rust.

In de tweede helft begonnen Amine, Gerwin en Mijke op de bank en had Gerwin de vlag overgenomen van Tom.
Niet lang nadat Amine er weer in was gekomen voor Shahram kreeg Alphen een doelpunt van Schoonhoven cadeau. Door een misverstand tussen Julian en Jaysey kopte Julian de bal in het doel. Dit gebeurde in de 46ste minuut. Maar ach, dat gebeurt ook bij FC Twente, waar Röseler de bal in eigen doel kopte.
Daarna volgde weer een wissel en kwam Mijke het veld in voor Jorn.
In de 52ste minuut was Alphen in de aanval, maar er werd gevlagd voor buitenspel. De scheidsrechter, die naar kunnen zijn best deed, gaf dit echter niet en de 5-2 ging erin.

Het werd er allemaal niet gezelliger op, zeker niet toen vier minuten later Shahram eruit gestuurd werd voor 5 minuten. Na een vermeende overtreding van hem zei de scheidsrechter dat hij dat niet meer moest doen. Toen Shahram zei dat hij helemaal niets deed en het dus best nog een keer kon doen, kon hij gaan. Laten we dit momentje nou op video hebben en zodoende kunnen we zien dat er echt werkelijk niets aan de hand was. Let op vanaf 3 min.27!
Met 10 man werd er verder gevochten, vooral Remco´s strijdlust viel op.
Nadat Shahram er weer in was gekomen kon Jelle, naar mijn idee op de doellijn, de 6-2 voorkomen, waarna de scheidsrechter met zijn fluitje een einde maken aan deze minder leuke (en dan hebben we het niet over het verlies) wedstrijd en dat lag niet aan Schoonhoven.

Leuk was te zien dat, nadat iedereen het veld had verlaten, de meeuwen plaats namen op het veld. Het schijnt zo te zijn dat door de rennende voeten de wormen omhoog komen.
Had er toch nog iemand een leuke middag....
Nog een leuke bijkomstigheid was dat deze wedstrijd een teamfoto opleverde, gemaakt door Arco!

Bekijk de foto´s en het nieuwe logo op de C1-site maar! Vergeet ook de video niet!

Volgende week weer lekker thuis om 11:15 tegen ARC, hopelijk kan de jongen die in de uitwedstrijd tegen hen zwaar geblesseerd uitviel weer meedoen en blijft hij deze keer ongedeerd.