...

C-Junioren, C1, 2e klasse 03

14 april 2012 11:00

T.v.Beek

De wedstrijd voorgaande aan vvSchoonhoven C1 - UNIO C1 liep ietsje uit en zodoende werd er tien minuten later begonnen dan gepland. Tim van Beek met het, de avond ervoor behaalde, KNVB diploma Juniorenscheidsrechter op zak, was vandaag de scheidsrechter.
Gerwin was niet aanwezig en Daniel en Gido zaten op de reserve bank.

Van de uitwedstrijd tegen UNIO, waar met 6-1 verloren werd, was geen verslag gemaakt omdat er teleurstellend weinig positiefs te melden was. Gelukkig was dit vandaag niet het geval. Schoonhoven ging vanaf de aftrap in de aanval en kreeg al vrij snel een scoringskans, maar ook UNIO kreeg kansen. In de 6e minuut schoot een geheel voor het doel vrijstaande UNIO speler, gelukkig, naast en in de 11 minuut tikte Jaysey een bal, die wij eigenlijk al geteld hadden, knap over het doel.
Schoonhoven had er zin in en deed zeker niet onder voor UNIO, toch maakte het laatstgenoemde team, uit een vrij trap die precies voor het doel voor de voeten van een UNIO speler belande, 0-1. Lang konden ze niet genieten van deze voorsprong. De keeper pakte een hoge bal niet goed vast (misschien zat zijn petje in de weg?) en daar profiteerde de alerte Giorgio van en schoot de gelijkmaker binnen.
Twee minuten later kwam Schoonhoven tot vreugde van het zonnetje genietende publiek op voorspong. Jelle gooide goed in vanaf de linkerkant en de bal kwam bij Shahram terecht, die zelf had kunnen schieten, maar het niet deed. Via via via kwam de bal bij Julian terecht die op doel schoot, maar de rechterpaal trof. In de rebound was het Shahram, die deze keer wel zelf schoot en scoorde!
Robbin kreeg vlak voor onze neus een bal in zijn gezicht, de scheids floot en stuurde Robbin, toen de waterzak niet verscheen, naar de dug-out voor behandeling. Daniel nam zijn plek in. In de 28e minuut kreeg UNIO wederom een vrije trap, deze keer ter hoogte van de middellijn. Jaysey kwam uit zijn doel, maar kreeg de bal niet te pakken en toen deze op de grond belande schoot een UNIO speler hem in het net. Jammer, het was leuker geweest om met een voorsprong de kleedkamer in te gaan voor de rust.

Je kunt het toch merken als er meiden voor de jongens komen kijken. Het lijkt erop dat ze dan beter hun best doen om het goed te doen en op te vallen! In de tweede helft werd er dan ook tegen deze meiden gezegd, die sinds het begin van de wedstrijd plaats hadden genomen op de groene plastic tuinbank naast de dug-out, dat als Schoonhoven zou winnen, ze volgende week ook mee moesten naar Bodegraven voor de wedstrijd tegen ESTO! Dan wel zonder smartphones, want die leken interessanter voor de meiden dan de wedstrijd.....

Henk, die de 1e helft gevlagd had, had hem overgedragen aan Jesper Eland, die net als de scheidsrechter de avond ervoor zijn diploma Juniorenscheidsrechter had gehaald en nu ik het er toch over heb, ook Jaysey en Hotze de Vries waren geslaagd en kregen hun diploma in de kantine van vvBergambacht!
Terug naar de wedstrijd. Gido was erin gekomen voor Jorn en Robbin bleef op de bank zitten. Al in de 4e minuut van helft 2 had Giorgio de bal in het UNIO doel weten te werken, de vreugde was groot, maar van korte duur. Er was gevlagd voor buitenspel. Daar waren wat twijfels over langs de zijlijn, maar een herhaling zat er niet in, dus accepteren en doorgaan. Het ging aardig gelijk op, met de opmerking dat UNIO elkaar makkelijker kon vinden. De wedstrijd kon nog alle kanten op. Er werd gewisseld en Robbin kwam erin voor Amine.
In minuut 59 maakte UNIO gebruik van een foutje in de opbouw achterin (ram die bal toch gewoon een heel eind naar voren denk ik altijd, maar wie ben ik) en keek Schoonhoven tegen een 2-3 achterstand aan.
Drie minuten voor het einde van de wedstrijd vond de laatste wissel plaats en namen Tom en Remco de plek op de bank van Amine en Jorn over. Er werd gevochten in de laatste minuten om gelijk te komen en er waren een aantal goede kansen, maar waar een gelijkspel verdiend was geweest ging de winst naar UNIO.
Laten we het positief bekijken, deze keer is C1 zeker niet weggespeeld, het was stukken, stukken beter dan de uitwedstrijd in Oudewater!
Volgende week ESTO uit, waartegen thuis, maar, met 2-1 werd gewonnen, niet te makkelijk over denken dus!