...
55'

C-Junioren, C1, 2e klasse 03

21 april 2012 11:15

Met boven ons hoofd een onheilspellende donkere lucht en in het hoofd het gegeven dat thuis tegen ESTO C1 maar met 2-1 was gewonnen en het feit dat Schoonhoven tegen de wat lager spelende teams wat minder goed presteert, stonden we niet langs de zijlijn in Bodegraven, want daar was geen ruimte voor, maar bij ingang van het veld.

Mijke en Gerwin stonden, letterlijk, reserve en Julian was er niet bij vanwege, naar ik gehoord heb, een teenblessure. Op zijn teentjes getrapt?? :-) ;-)
Schoonhoven begon goed en al in de 1e minuut werd Robbin, na goed doorgaan van hemzelf, gevaarlijk voor het ESTO doel. Toch was het ESTO die op 1-0 voorsprong kwam in de 9e minuut . Zoals wel vaker gebeurd werd er geprofiteerd van de fouten van Schoonhoven.
Toen begon het hard te regenen en bij gebrek aan een dug-out ging Mijke twee plu´s halen voor Rogier en Jack, die daar erg blij mee waren. Het bleef niet bij regen, het hagelde zelfs en de spelers zagen eruit als verzopen katten! Even later stonden we, vreemd genoeg, weer in de zon.

Er werd weinig gepraat tussen de Schoonhovense C1 spelers en dat leidde nogal eens tot misverstanden. Uit zo´n moment kwam ook de overtreding voort die leidde tot een vrije trap voor ESTO aan de linkerkant van het veld, net voorbij de middenlijn in de 27e minuut, die leidde tot de 2-0 achterstand. Jack stond nog te vlaggen, maar daar had de scheidsrechter geen boodschap aan. De koppies gingen al een beetje hangen….
Zes minuten later kreeg ESTO op bijna dezelfde plek weer een vrije trap en wederom ging hij erin. Ik hoorde zeggen dat er een overtreding werd gemaakt door een ESTO speler in het strafschopgebied, maar, als dat zo mocht zijn, want ik zag het niet goed van zo´n verre afstand, had de scheidsrechter dat waarschijnlijk niet geconstateerd. 3-0 was de ruststand.

Van een warme kop koffie en thee werden we weer een beetje warm in de kantine en vol goede moed namen de supporters weer plaats aan de kop van het veld en de spelers erop. Gerwin was erin gekomen voor Daniel.
En ja hoor al in de 39e minuut scoorde Robbin na een ingooi van Jelle! Eindelijk zag Robbin´s vader eens een doelpunt van zijn zoon! Als je dingen aan het noteren bent voor het verslag mis je wel eens wat en daarom heb ik geen idee waarom Giorgio er 5 minuten uit gestuurd werd door de scheidsrechter, hij zou overigens niet de laatste zijn…. Met tien man kwam Schoonhoven in de 42e minuut op voorsprong door, alweer, een doelpunt van Robbin. De koppies gingen weer omhoog en gelukkig stond even later bij een vrije trap voor de thuisclub de kruising een doelpunt van ESTO in de weg.
De aanvoerder van ESTO moest ook voor 5 minuten het veld verlaten, net als kort erna Jorn en weer ontging de reden hiervoor me.
In de 43e minuut kwam Mijke erin voor Remco en ook Jorn mocht er weer in. Twee minuten erna maakte ESTO 2-4. De fut was er uit bij Schoonhoven. Daniel kwam er nog in voor Gido en in de laatste minuut werd er nog een ESTO speler voor 5 minuten uit gestuurd na een pittige overtreding op Amine.

Woerden C1 werd dit weekend terecht kampioen en promoveert naar de 1e klasse. Gefeliciteerd jongens!

Schoonhoven staat nu 4e en had, om op deze plek te blijven, deze drie punten, die ze hebben laten liggen, hard nodig gehad.

Op welke plaats Schoonhoven gaat eindigen hangt nu af van of er gewonnen wordt van Alkmania en wat de teams SJZ, Kickers en Alphen doen in hun laatste wedstrijden.