58'

C-Junioren, C1, 2e klasse 03

12 mei 2012 11:00

J.Eland

Als er gewonnen werd van het op de 3e plaats verblijvende Alkmania,  was Schoonhoven C1 zeker geweest van een 4e plaats. Helaas werd het  net als in de uitwedstrijd in Roelofarendsveen, een geflatteerde uitslag en profiteerde de tegenstander van de foutjes van Schoonhoven en die werden niet alleen achterin, maar in het hele veld gemaakt.  Nu lijkt het net alsof Schoonhoven er niets van bakte, maar dat was zeker niet waar.

De wedstrijd begon niet om 11 uur omdat Alkmania wat later arriveerde.  Met thee en koffie in mijn handen zag ik, al lopend naar het 2e veld, de bal al over het doel van Alkmania vliegen in één van de 1e minuten. Veelbelovend!

Jorn, Daniel en Robbin, die ging vlaggen, stonden reserve.

In de 14e minuut kreeg Alkmania een vrije trap, die, helaas voor Schoonhoven, verzilverd werd.

Toch liet Schoonhoven de koppies niet hangen en ging eigenlijk steeds beter spelen. Een grote kans op de gelijkmaker kwam in de 25e minuut, toen Amine langs de zijlijn opkwam, goed doorzette en de bal vanaf de linkerkant voor het doel gaf. Echter Gido´s of Giorgio´s (sorry ik zag het niet goed, er stond iemand voor) schot was niet hard genoeg en eindigde in handen van de keeper.

Jelle had het zwaar tegen de langharige nr.7 van Alkmania, die voor veel gevaar zorgde, samen met de voorhoedespeler aan de andere kant.  Toch wist de Schoonhovense achterhoed een verdere achterstand te voorkomen.

Drie minuten voor het einde van de 1e helft stond Amine wederom aan het begin van een aanval. Hij veroverde de bal op het middenveld, maar een sliding van  Alkmania speler zorgde voor een ingooi voor Schoonhoven. Deze ingooi kwam bij Gido terecht, die de bal doortikte naar Shahram die niet aarzelde en hard de gelijkmaker binnenschoot. Altijd prettig zo net voor de rust.

Jesper Eland, die een aantal keer assistent scheidsrechter was geweest bij C1, mocht vandaag zelf de fluit in handen houden en deed dat erg goed. Goed opgelet tijdens de scheidsrechterscursus Juniorenscheidsrechter van de KNVB, die hij met een diploma afsloot!

In de tweede helft namen Gido en Amine plaats op de bank en Gerwin ging vlaggen.

Na 8 minuten spelen werkte Jaysey de 1e bal die hij in deze helft kreeg niet goed weg en stond er 1-2 op het “ figuurlijke” scorebord. Wederom ging de koppies niet neer en Schoonhoven ging steeds meer in de aanval. Vlak nadat Shahram de keeper van Alkmania onderuit had gehaald, gelukkig kon hij ongeschonden verder, kreeg Schoonhoven in de 47e minuut een vrije trap. Jelle nam plaats achter de bal en schoot deze hard op doel. De keeper dook, maar kon de bal niet vast houden. De super alerte Robbin zag zijn kans en zette zijn handtekening onder de 2-2.

Vijf minuten kon Schoonhoven van het gelijkspel genieten, want de snelle nummer 11 van Alkmania liep Jorn eruit en gaf de bal vanaf de zijkant, over de grond, voor het doel.  Iedere Alkmania speler die zich daar bevond miste de bal net, super pech daarom dat de bal via Jelle wel in het doel verdween.

Toen ging het snel, want een minuut later, ondanks dat Remco de bal nog blokte met zijn rug, maakte Alkmania 2-4 en in de 57e minuut zelfs 2-5.

Schoonhoven bleef erin geloven en bleef aanvallen en een minuut later ging Julian alleen op de keeper af, echter de verdediger van Alkmania wist met een sliding de bal weg te krijgen, maar weer was Robbin alert en schoof de 3-5 binnen!

Amine kwam er weer in voor Giorgio en 3 minuten later Gido voor Shahram en het publiek bleef erin geloven want Schoonhoven speelde en communiceerde goed met elkaar.

In de laatste twee minuten van de wedstrijd waren er nog twee kansen, voor Julian en Robbin, maar ze troffen helaas geen doel. Erg jammer want Schoonhoven had meer verdiend in deze wedstrijd, maar helaas niet gekregen.

Het seizoen zit erop en Schoonhoven C1 staat nu op de 5e plaats en als de Kickers op 14 mei bij en tegen UNIO winnen of gelijk spelen zakt Schoonhoven nog een plaatsje. Go UNIO!

Nu nog  twee toernooien, één uit en één thuis en dan eens kijken wie de topscorer is geworden van dit seizoen!