90'

Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse A

12 mei 2012 14:30

Linden, W.L. van der

Het seizoen voor Schoonhoven zit er op. Door het 2-2 gelijkspel werd de 3e plaats veilig gesteld, maar slecht nieuws kwam er rond 16:30 uit Bleiswijk. Berkel had in de laatste seconde gelijk gemaakt tegen Soccer Boys en verzekerde zich daarmee van de 3e periode. Een teleurstelling voor het team van Bert Potuyt, dat zichzelf niet beloond zag worden voor een goed seizoen.

De scenerio’s voor deze middag werden vooraf uitvoerig besproken. Duidelijk was dat Schoonhoven zelf minimaal een punt nodig had om zeker te zijn van de 3e plaats. In de beginfase leek deze klus een niet al te moeilijke. Schoonhoven startte sterker dan Be Fair en kreeg in de 1e minuut via Rogier Peltenburg direct een riante mogelijkheid om de score te openen. De bezoekers oogden lusteloos en gevaarlijk kon Be Fair in de openingsfase dan ook niet worden.

Toch was het de ploeg van oud-Schoonhovenaar Mark Weel die de score opende. Na 20 minuten voetballen werd Be Fair voor het eerst gevaarlijk en dit leverde direct een treffer op. Een voorzet vanaf de zijkant van het veld, werd knap binnengekopt. Lang duurde de achterstand niet, want vijf minuten later was het Thomas Berendsen die de stand gelijk trok. Een vrije trap kon in eerste instantie nog gekeerd worden door de keeper, maar in de rebound was Berendsen er snel bij om de bal binnen te tikken.

In de tweede helft werd het spel er niet beter op en Be Fair werd dreigender. Dit leek in de 85e minuut de overwinning op te leveren voor de Waddinxveners. Een schot van afstand leek houdbaar voor keeper Sjef Van Vugt. Maar de doelman gleed uit, waardoor de bal onbereikbaar werd. Ook deze keer duurde de achterstand niet lang. Want een vrije trap aan de rand van de zestien werd voor gebracht door Robin Heijkoop en bij de 2e paal wist Mark Kruiper de gelijkmaker binnen te koppen. Een mooi moment was er 10 minutenvoor Wim Overbeek. De middenvelder liep vorig jaar een zware knieblessure op en na lang revalideren maakt hij deze middag zijn entree.

Zo eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel en was de 3e plaats veiliggesteld. Al snel na het eindsignaal werd duidelijk dat de uitslagen op de andere velden Schoonhoven niet gunstig gezind waren en dat de nacompetitie niet behaald was. De teleurstelling bij de spelers maakte al snel plaats voor tevredenheid. Het team had het deze middag helaas niet in eigen hand, maar de 3e plaats is uiteindelijk een prima prestatie.

TAVV en Soccer Boys zullen deze 12 mei nog lang herinneren. De zinderende titelrace werd uiteindelijk in de laatste seconde beslist. Doordat Berkel in de slotfase nog wist te scoren in Bleiswijk, was het TAVV dat zich tot kampioen mocht laten kronen. Voor TAVV betekent dit het 2e kampioenschap op rij en volgend jaar kan het zich meten met de ploegen in de tweede klasse. Soccer Boys, Berkel en CVC Reeuwijk zullen via de nacompetitie in plek in de 2e klasse proberen te bemachtigen.

Ook onderin was het ongemeen spannend. Waar vorige week het doek viel voor Moerkapelle, was het deze week de beurt aan WDS. De ploeg uit Driebruggen had een overwinning nodig op Perkouw, maar verloor met 1-0. BSC ’68 boekte nog een overwinning op Floreant, maar dit bleek niet genoeg om zich direct te handhaven. Zij zullen net als Rohda ’76 in de nacompetitie voor lijfsbehoud moeten gaan strijden.

Vanaf deze plaats gaan de felicitaties uit naar TAVV en succes gewenst aan alle ploegen die nog gaan spelen voor promotie/ degradatie. Het is een leuke en zeker ook sportieve competitie geweest. Namens de selectie gaat de dank uit naar alle supporters die het elftal het afgelopen seizoen hebben gesteund.

Tot volgend seizoen.

Opstelling Schoonhoven: Van Vugt, Ruissen, Kruiper, Arbeider, Vermeulen (Schep), Berendsen, Kuiper (Nandagopal), Heijkoop, Pols, Peltenburg, Hom (Overbeek)