Lekkerkerk verdiende winnaar derby

Lekkerkerk 1

2 - 1

Schoonhoven 1

... (schot)
9'
... (schot)
70'
90'
Job van Buren (kopbal)

Competitie

3e klasse C

Datum

2 oktober 2021 14:30

Scheidsrechter

A. Hoogerwaard

Accommodatie

Sportpark Lekkerkerk
Tiendweg West 1
2941EP
LEKKERKERK
tel. 0180-664042

VVS moest het vandaag opnemen tegen 'angstgegner' Lekkerkerk. Al jaren zijn de zwart-witten een lastig te nemen horde voor de Zilverstedelingen. Toch reisde men met vertrouwen richting Lekkerkerk. Er was goed getraind en gelukkig kon bijvoorbeeld Willem-Paul van der Heijden weer plaatsnemen op de bank.

In het begin was duidelijk dat Lekkerkerk de wedstrijd energiek aanpakte maar wel vanuit de verdedigende stellingen. VVS starte zeker niet slecht maar moest wel even wennen aan de andere formatie van Lekkerkerk. Dat leverde een aantal keer wat onzekere momenten achterin op en helaas viel een gelukkig schot van Lekkerkerk pardoes achter keeper Schiedon. Binnen tien minuten al 0-1 achter. Dan moet er dus een tandje bij. Helaas werkte de tegentreffer verlammend voor VVS. De opbouw was traag waardoor het veel te veel gebrei werd, passes kwamen niet aan en vaak werden er verkeerde keuzes gemaakt. 

Dat was natuurlijk een kolfje naar de hand van Lekkerkerk dat heerlijk achterover leunde en gokte op de snelheid van de twee snelle spitsen. Toch kreeg VVS een paar kansen. De grootste kans was voor Arie Versluis maar alleen voor de keeper ging de bal langs de verkeerde kant van de paal.

Na rust een feller VVS, zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Sterker nog het was Lekkerkerk dat een enorme kans miste. Ineens zakte VVS heel erg weg. Fout op fout werd er gestapeld en het was dat het vizier van Lekkerkerk niet op scherp stond anders had het zomaar 2 of 3-0 kunnen staan. Net toen VVS zich weer oprichtte viel de verdiende 2-0.  Een enorme domper maar dat maakte de opdracht nog duidelijker voor VVS. Alles of niks.

Het werd helaas niks. Kansen waren er zeker. Zo schoot Arie Versluis op de paal en schoot Mo El Harracha van vlakbij over. Ook een 100% strafschop werd door de leidsman van vandaag niet als zodanig waargenomen. Dat de goed ingevallen Job van Buren vlak voor tijd nog de 2-1 maakte was eigenlijk alleen nog voor de statistieken.

Na het laatste fluitsignaal droop VVS teleurgesteld af. Alle goede bedoelingen van vandaag waren er totaal niet uitgekomen. Waar het spel vorige week nog ruim voldoende was, was het vandaag onder de maat. Volgende week wacht het Streefkerk van goaltjesdief Andy van Vught. Ook zij hebben nog geen punt gehaald. Deze week weer lekker trainen en dan proberen recht te zetten wat er vandaag is misgegaan.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!