Schoonhoven morst punten in Bodegraven - Schoonhoven

Schoonhoven morst punten in Bodegraven

Rohda '76 1

1 - 1

Schoonhoven 1

Competitie

Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse A

Datum

21 januari 2012 14:30

Scheidsrechter

Rossum, Th.D. van

Accommodatie

Onbekend

De hervatting van de competitie heeft voor Schoonhoven niet opgeleverd waar het op gehoopt had. Na een vroege voorsprong door Rogier Peltenburg, leken de drie punten voor het grijpen. Maar in de 93e minuut gooide Chris Nap van Rohda ’76 roet in het eten door de gelijkmaker binnen te schieten.

Met veel vertrouwen vetrok de selectie van Bert Potuyt richting Bodegraven. Ondanks een lijst van blessures had Portuyt de beschikking over een goed elftal. Bovendien werd vorige week een goede oefenwedstrijd neergezet tegen Jodan Boys 2. Schoonhoven begon ook niet onaardig en het was al snel duidelijk dat het zelf het spel moest maken. Rohda ’76 beperkte zich in de beginfase tot lange ballen naar voren.

Na een kwartier voetballen leverde het overwicht een verdiende treffer op. Het was Thomas Berendsen die Robin Heijkoop aan de linkerkant van het veld diep stuurde. Heijkoop leverde een schitterende voorzet af, die knap werd binnen geschoten door Rogier Peltenburg. Rohda ’76 kon hier niets tegenoverstellen en iedereen verwachtte dan ook dat Schoonhoven zou doordrukken. Dit lukte niet en Schoonhoven kon verder niet meer gevaarlijk worden in de eerste helft. Zo gingen beide ploegen met een 1-0 voorsprong in het voordeel van Schoonhoven aan de thee.

Waar in de 1e helft het niveau al niet over om naar huis te schrijven was, zakte het niveau in de 2e helft naar een bedenkelijk niveau. Er was geen beweging meer en passes over 3 meter gingen niet meer goed. Gevaarlijk werd de ploeg van Potuyt dan ook niet meer. Schoonhoven kon blij zijn dat Rohda ’76 deze middag niet over de kwaliteit beschikte om het Schoonhoven lastig te maken. Zo leek Schoonhoven de wedstrijd toch nog redelijk eenvoudig over de streep te gaan trekken, maar waar veel mensen al bang voor waren gebeurde. In de 93e minuut was het Rohda ’76 spits Chris Nap die één moment nodig had om tot scoren te komen. Op de rand van het zestienmetergebied schoot hij de bal beheerst in de verre hoek en zorgde alsnog voor een puntje voor zijn ploeg.

Een zeer teleurstellende hervatting van de competitie. Schoonhoven blijft door het gelijke spel op de 6e plaats van de ranglijst staan, maar zag de achtervolgers dichterbij komen. Volgende week ontvangt Schoonhoven op eigen veld de nummer 3 van de ranglijst TAVV. Aanstaande dinsdag speelt Schoonhoven tegen CWO in de 3e ronde van de RTV Rijnmond Cup, aanvang 20:00 uur.

Opstelling Schoonhoven: Sjef van Vugt, Gerben Ruissen, Deef Vermeulen, Jouk Pols, Robin Heijkoop, Thomas Berendsen, Willem Paul van der Heijden, Rogier Peltenburg (Mike Ketelaar), Erik Kuiper, Paul Hom (Martin Schep) en Etienne Niestadt.

Klik hier voor een fotoverslag van de wedstrijd (bron www.rohda76.nl)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!